ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ : ''ΣΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ'' ΣΤΗΝ ΑΡΕΘΟΥΣΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ''

Μαθήματα ελληνικής στην Αρέθουσα Ικαρίας


Το Ικαριακό Κέντρο βρίσκεται 1,5Km έξω από τον ορεινό οικισμό Αρέθουσα, σε μια απομονωμένη αγροτική τοποθεσία, σε υψόμετρο 300m, 3 km από την θάλασσα (45 λεπτά με τα πόδια).


Η θέα είναι μαγευτική και η επαφή με τη φύση άμεση αφού σε απόσταση 1,5 Km από τις εγκαταστάσεις μας δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά κατσίκια και εναλλαγή άγριας θαμνώδους βλάστησης (κουμαριές, σπάρτες κλπ), με μικρούς ελαιώνες και αμπέλια. Αρπακτικά (κυρίως γεράκια) ζουν στην περιοχή και πετούν πάνω από τον ξενώνα και τις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Τα ξάστερα βράδια οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να απολαύσουν την εικόνα του γαλαξία μας στον έναστρο ουρανό.


Οι εγκαταστάσεις μας ολοκληρώθηκαν το 2001 και περιλαμβάνουν αίθουσες σεμιναρίων, μικρή βιβλιοθήκη, κοινόχρηστη κουζίνα και γραφείο, σε ένα συγκρότημα 4 ανεξάρτητων κτιρίων που χτίστηκε με σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική παράδοση. Επίσης , ένα μικρό ξενώνα με 6 ανεξάρτητα δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια (κάθε δωμάτιο διαθέτει ιδιαίτερο μπάνιο και γωνιά κουζίνας) καθώς και κοιτώνα 8 ατόμων.


Η πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο μέσω του χωριού Αρέθουσα (1,5Km) ή τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο από το Καραβόσταμο (4Km). Στην Αρέθουσα, το Καραβόσταμο ή τον Εύδηλο (λιμάνι της βόρειας Ικαρίας, ~15′ με το αυτοκίνητο), υπάρχουν ταβέρνες για φαγητό και καταστήματα όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα αναγκαία. Η κοντινότερη παραλία (στο Καραβόσταμο) απέχει 50 λεπτά με τα πόδια, 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.
Share this article :
 
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας | COSMOS NEWS |
Copyright © 2011-2013. ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΙΚΑΡΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger